(Τρ 02-Δεκ-08) Για το "3x+1" πρόβλημα (Collatz conjecture), δείτε το http://www.numbertheory.org/php/collatz.html όπου μπορείτε να δώσετε έναν αριθμό και να δείτε τις επαναλήψεις μέχρι να σταματήσει το πρόγραμμα στο 1. Στο μάθημα είπαμε ότι το x>0. Για x<0 υπάρχουν ακολουθίες υπολογισμών που δεν τελειώνουν στο -1 (π.χ. δώστε x = - 890). 

Δείτε τα 23 προβλήματα του Hilbert και ποιά έχουν μέχρι τώρα λυθεί στο http://en.wikipedia.org/wiki/Hilbert%27s_problems .

Λίστα μη αποκρίσιμων προβλημάτων http://www.bookrags.com/wiki/List_of_undecidable_problems .

Πιέστε εδώ για ένα ωραίο άρθρο σχετικά με την μη αποκρισιμότητα στη θεωρία αριθμών (περιέχει και ιδέες του Matiyasevich για το πρόβλημα 10 του Hilbert!).

(Πε 27-Νοε-08) Περισσότερα για τις γεννητρίες συναρτήσεις και τις εφαρμογές τους μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο: "Fundamental Algorithms", D. Knuth (υπάρχει στη Βιβλιοθήκη), καθώς και στο δωρεάν για κατέβασμα (download) βιβλίο: "generatingfunctionology", H. Wilf.

(Πε 30-Οκτ-08) Το Αμερικανικό ινστιτούτο NIST, έχει ένα online λεξικό όρων πληροφορικής (Αλγόριθμοι και Δομές δεδομένων), όπου περιγράφονται σχεδόν όλοι οι όροι που κάνουμε στο μάθημα (π.χ. δένδρα, γράφοι, σύνολα, μονοπάτια Euler, Hamilton κ.λπ.).

(Τρ 14-Οκτ-08) Στο web κυκλοφορούν πολλά δωρεάν βιβλία για τη θεωρία γράφων. Δείτε π.χ. την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου "Graph Theory" (Reinhard Diestel). Για όσους έχουν πιο γρήγορη σύνδεση στον υπολογιστή τους υπάρχει και η ηλεκτρονική έκδοση του "Graph Theory with Applications" (Bondy, Murty).

Πατήστε εδώ για να δείτε ένα στιγμιότυπο του Web γράφου πριν από μερικά χρόνια. Επίσης πατήστε εδώ για να δείτε τη μορφή του web γράφου και τις συνιστώσες του.

Πατήστε αντίστοιχα για να δείτε άλλες μορφές γράφων όπως: συγκοινωνιακό δίκτυο , κοινωνικό δίκτυο , δομή δικτύου πρωτεϊνών .

Τέλος πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε σε μία μεγάλη βάση δεδομένων (Information System on Graph Class Inclusion) η οποία καταγράφει κλάσεις γράφων και πώς σχετίζονται μεταξύ τους. 

(Τρ 7-Οκτ-08) Για την αρχή του Περιστερεώνα δείτε τα πιο κάτω ενδιαφέροντα προβλήματα.

(Τρ 30-Σεπ-08) Κέντρο Διακριτών Μαθηματικών και Θεωρητικής Πληροφορικής (DIMACS)

(Τετ 24-Σεπ-08) Κατεβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο για το πώς αντιλαμβάνονται οι μαθητές του Λυκείου τη Μαθηματική Επαγωγή. Το άρθρο είναι από το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας. Επίσης στο ίδιο site μπορείτε να βρείτε σε μετάφραση ένα άρθρο του George Polya σχετικά με τη Μαθηματική επαγωγή. Ο G. Polya ασχολήθηκε πολύ με τη μεθολογία απόδειξης προβλημάτων. Στη βιβλιοθήκη υπάρχει (και στα ελληνικά!) το έργο του "How to solve it" (πώς να το λύσω) με εκατοντάδες παραδείγματα για το πώς μπορούμε να λύνουμε προβλήματα στα μαθηματικά.